Amabile, Le Collectif Musical en de Messiah

18 maart 2016

“De Messiah van Amabile”

Concert door Amabile (Aalter) i.s.m. Le Collectif Musical

Op 18 maart 2016 zong het Aalterse koor Amabile een stemmig concert in de kerk van Bellem. Vier leden van Le Collectif Musical waren erbij en namen eraan deel: Bernd Van Hulle, Joke Verswijvel (viool), Lore Vancauwenberghe (altviool) en Liesbeth Engelen (cello). In Aalter en omstreken hoeft het koor Amabile niet meer voorgesteld worden. Hun naam doet hen alle eer aan: stuk voor stuk zijn ze amateur-zangers waar het enthousiasme en de liefde voor muziek vanaf spat. Onder de deskundige leiding van August De Groote brengen ze meerdere malen per jaar een gevarieerd concert, waarbij ze graag tradities op een eigenzinnige manier benaderen. Zo voerden ze in het verleden al ‘De Vier Seizoenen van Amabile’ op, waar er naast Vivaldi’s overbekende meesterwerk een mooie selectie liederen werd gezongen in het thema van de vier jaargetijden. Deze keer kreeg het programma de titel ‘Amabile’s Messiah’, en vertelden de zangers met zelfgekozen liederen het hele leven van de Messias.

_MG_0862

De muziek werd zeer gepast gecombineerd met gedichten en beelden, en dat alles in een heel sfeervolle, zelfs feeërieke belichting. De vier leden van Le Collectif vulden het programma aan met een intermezzo (‘Pastorale’ uit Concerto grosso ‘Christmas Concerto’ van A. Corelli) en vervoegden op het laatst het koor in het spetterende slot van het concert: het Magnificat in C van de eerder onbekende componist Antonio Caldara.

_MG_0852

Amabile bestaat al sinds 1959 en trekt na al die jaren een trouw en enthousiast publiek aan, en zelden hoeven ze te vrezen dat hun zaal niet uitverkocht zal raken. Ook op dit concert was de Bellemse Onze-lieve- Vrouwkerk goed gevuld, wat alleen maar bijdroeg tot de gezellige sfeer van het concert. Het was in elk geval een aangenaam concert om te mogen bijwonen, en een aangename samenwerking.

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s